2014. február 27., csütörtök

Így készült: BKF Szemeszternyitó 2014


Halvány dunsztom sincs róla hogyan, de a rendezvényes csapatnak egyszer csak beugrott, hogy a Szemeszternyitós bulit a 80-as, 90-es évek hiphop, r'n'b stílusában kellene megvalósítani, mert azt mindenki szereti. A facebook esemény startjánál hamar kiderült, hogy ha a zenei stílust nem is biztosan, de a korszakot mindenki vágja, a falat  pedig ellepték a retró (pop)slágerek, amikre ma mindenki csak mosolyog, és szégyenkezve magyarázkodik, ha kiderül, hogy nem csak poénból rakja be a Back Street Boys vagy az Aqua egy-egy számát, hanem valóban nosztalgikus érzelmi szálak fűzik a - lássuk be - gagyihoz.

Eleinte a grafika is ehhez a "pimp" stílusvilághoz igazodott volna, egészen addig, amíg az ŐrüleTV be nem dobta, hogy "képregényes" stílusban csinálná meg a promó videót*. Épp hiphop lemezborítókat vadásztam a neten, hogy kiindulópontokat adjak a grafikusnak, amíg bele nem futottam ebbe. Nem sok közöm van a hiphophoz, de hát ezt az arcot még én is imádom, ráadásul még képregényes videoklipje is készült, innentől pedig egyértelmű volt, hogy a zenei műfajt is a képregény formavilága felől közelítjük meg, elvégre nem állnak olyan távol egymástól - underground szinten meg főleg. Tages fontokat azonban nem használtuk, mivel a coveren nem mutatott olyan jól, nagy kár, mert így a graffiti - ami rengeteg szállal kötődik a hiphop kultúrához - kiesett a grafikából. A visszaszámlálós lapocskákat ezúttal elhagytuk, helyette zenei előadókról szóló képregényborítókkal vártuk a  csütörtököt.

Ami magát a rendezvényt illeti, bizakodóak vagyunk, érezni a levegőben, hogy sokan várják a szemeszter első buliját. A hangulat garantálva lesz, Juhász Laci mindig meghallgatja a közönség kéréseit, DJ Free is hajlik a funkyra, Revolutiont pedig kifejezetten a 80-as, 90-es évek életérzés miatt hívtunk el. Az italárak is rendben vannak, a megújult Remixnek óriási ruhatára van, 800 fő befogadására képes, és nem legutolsó sorban őrületesen néz ki.

*Ezen jelenleg is dolgozunk, szerettük volna, ha vasárnapra elkészül, de mivel egy különösen bonyolult technikával kellene megvalósítani, a srácok kifutottak az időből. Addig itt van egy amolyan script-szerűség.

És egy kis bónusz a végére! Augusztusban jönnek hozzánk, mi akkor valószínűleg már a GT-ben nyomatjuk:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése