2014. március 28., péntek

Bemutatjuk a BKF vízilabda csapatát!

Idén második alkalommal rendezik meg a Vízilabda MEFOB-ot (Magyar Egyetemi- és Főiskolai Bajnokság), a rangos megmérettetésnek azonban új indulói is akadnak, köztük a BKF frissen alakult vízilabda csapata*! A felkészülő edzések és a barátságos mérkőzések különösen jól sikerültek a több magyar bajnokot is magába foglaló csapatunknak: egy jól összeszokott csepeli gárdát kétszer is sikerült maguk mögé utasítaniuk, és a tavalyi bronzérmes BME-n is felülkerekedtek, de a tavalyi győztes Corvinust már csak megszorongatni sikerült, megverni (még) nem.

A kihívás óriási, hiszen a MEFOB csapatok között rengeteg válogatott, és ex-válogatott, illetve több olimpikon sportolóval kell felvenni a harcot, akik  már jól összeszokot csapatként mozognak a medencében. Bizakodásra ad azonban okot, hogy a selejtezőben két kevésbé esélyes csapattal kerültünk össze (SOTE & PTE), és ha eljutunk az elődöntőkig, ott a tavalyi arany és ezüst érmeseket biztosan elkerüljük (esemény erre). A srácok közel két hónapja, heti 3-4 alkalommal edzenek, és hihetetlen morál uralkodik a csoportjukban, nem csak lelkesek, hanem különösen elszántak is. Április 5-én és 6-án gyertek ki ti is Kondorosi uszodába, drukkoljunk együtt a csapatnak!


A CSAPAT TAGJAI:

Puskás Márton: 13 év vízilabdázás után másfél éve hagyta abba, sérülés miatt. Válogatott játékos és 3-szoros Magyar Bajnok, 11 évet a BVSC-ben, 1 évet a Nagykanizsában, majd még egy évet a Honvéd OB1/B-s csapatában játszott, a rosszkéz oldalon.

Piltner Péter : 10 év vizílabdázás után 2 éve inaktív, a Kaposvár csapatában szélső átlövőként játszott, OB1/B-s Magyar Bajnok, és több egyéb külföldi torna győztese is (pl. Kanada, Egyiptom). Előtte 6 évig versenyszerűen úszott, volt országos harmadik is. 

Komorócki Máté:  12 év vízilabdázás után 2 és fél éve inaktív, játszott a Vasas és az UTE színeiben is, mint bekk. Háromszor állt az Országos Bajnokság dobogóján, egyszer nyert, ezenfelül egyéb kupa-sorozatokban sikerült még győzedelmeskednie (pl.: Somóczy Kupa, Unicredit Kupa, stb.)

Bencs Máté: 7 évet úszott és  2 évet vízilabdázott az UTE-ban, rosszkéz szélen játszott, 5 éve vonult vissza. Mindkét évben Magyar Bajnok volt. 

Szorgalmatos Bence: 6 évet úszott és 4 évet vízilabdázott a Domino BHSE csapatában, a rosszkéz oldalon játszott, elől és hátul egyaránt. 4 és fél éve vonult vissza.

Bacskai Márk: 12 évet vízilabdázott a BVSC-ben, 2 éve vonult vissza. Többször nyert Vidék Bajnokságot és Budapest Bajnoksagot, több nemzetközi tornán (Miami, Triest, Koper) és az Országos Bajnokságon pedig dobogós volt. Fiatalabb korában korosztályos válogatott volt, legszívesebben kapás oldalon játszott.

Boros Bence Bendegúz: 10 éve vízilabdázik, játszott a KSI-ben, a Vasasban és a Honvédban is, jelenleg az OSC csapatát erősíti, a csapat legfiatalabb tagja. Tavaly az OB/2-ben és a Magyar Kupán játszott, idén a Budapest Bajnokságon már a felnőttek között indul. Legtöbbet a back poszton játszott.

Erdei József: 12 évet vízilabdázott a BVSC-ben, majd az OSC-ben. Többszörös Budapest Bajnok, leginkább a széleken játszik, főleg a kapás oldalon. 2 éve vonult vissza.

Jámbor Arnold Zsombor: 8 évet úszott, majd pár évnyi szünet után 5 évet vízilabdázott a BVSC-ben, 2 éve vonult vissza. Leginkább a széleken játszik, de most inkább center és bekk lesz. 

Pécsi Kristóf: 8 évet vízilabdázott az Esztergomban, de nem versenyszerűen. A Dunántúli Junior Bajnokságon bronzérmet szerzett az EVSC-vel.

Szabó Dávid: Sosem vízilabdázott. Ő a csapat kabalafigurája.

Kovács Márk: 13 évet vízilabdázott, először Honvédban, majd a Sportliget SE felnőtt csapatában, hátsó poszton, jelenleg csepelen játszik. Budapest Bajnokságon volt már ezüst és bronz érmes is, a Vrútky Kupán első, Nizzában második. A Magyar kupák közül a Brand és Rose Kupán is második.


*A csapatnak még nincs rendes neve, a mostani bajnokságon sima BKF néven indulnak. A grafikákon viszont mindenhol Krakenst láthattok, pedig elég valószínű, hogy a vizipólósoknak nem lesz külön elnevezésük, hanem az összes sportcsapatéval azonos címen fognak futni, tehát ők is BKF Farkasok lesznek, mint ahogyan a foci és kosár csapatok is. A közeljövőben ugyanis szeretnénk egy platform alá hozni a sportcsapatokat, egységes arculattal, egyrészt hogy a hallgatók is könyebben megtalálják őket, másrészt hogy a sikereiket is könyebben kommunikálhassuk. De erről majd később!



PROGRAM:

Első nap (selejtezők)
►12:00: BKF vs. SE
►18:45: BKF vs. PTE

Második nap (elődöntők és döntők):
► 12:00: A vs. B csoportgyőztes
► 13:00: C vs. D csoportgyőztes
► 14:00: Ötödik-hatodik helyért
► 15:00: Bronzmeccs
► 17:00: Döntő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése