2014. március 20., csütörtök

Így készült: BKF Felező 2014

Fő fellépőknek megszereztük Sterbinszkyt és a Bëlgát, utóbbival főleg a művészetis hallgatókat szerettük volna megnyerni, de a jelek szerint nem csak ők örülnek ám a kritikus rap-rock bandának. Valahol nekem is hihetetlen, hogy egy olyan bulinak a szervezésében vehetek részt, aminek az egyik fellépőjét kisgyerekként még édesapám elől dugiban hallgattam - kazettán.

A Corvintetőt a könnyű megközelíthetőség és a barátságos pia árak mellett főként azért választottuk, mert mióta megújult, eszeveszettül jól néz ki, a rendezvényesek pedig szerették volna, ha ez a neonos beütés a grafikán is visszaköszönne.

A grafikusoknak ezt kellett ötvözniük a legóval, mivel úgy gondoltam, hogy a népszerű építőjáték egyrészt releváns témaként szolgál egy Felezőhöz, másrészt aktuális is a most futó mozifilm miatt, harmadrészt pedig könnyedén felhúzható rá a kommunikáció, rengeteg a kontent, és egyébként is mindenki szereti a Legót.

Elsőként a Felező felirat készült el, rendkívül igényes, fotórealisztikus minőségben - a gond mindezzel csupán annyi volt, hogy nem volt vektoros. Cover méretben még lehet dolgozni pixelgrafikus képekkel, egy több méteres molino méretében viszont már nagyon nehezen (főleg ha laptopot használ az ember), ezért ezt a szálat elengedtük. A következő lépcsőben a coverekre kerültek az infók, és ezzel nagyjából véglegesedett is az elrendezés, innentől a már csak a háttérrel, és a színekkel kellett kellett variálni - viszont ez volt az egész legnehezebb része, rengeteg verziót végigpróbáltunk, amíg eljutottunk a végsőig.

A promózáshoz persze készítettünk egyéb anyagokat is, a fellépőket pl. a fehér hátteres cover verzióból ollóztam össze, a visszaszámláló lapokhoz pedig előszedtem a régi Legó figuráimat, hogy "elfelezzem" őket. Az előző két partinkkal ellentétben ezúttal a promó videó is elkészült, még ha csak egy nap csúszással is - újra kellett vágni, mert az első verzió túl hosszú volt a maga 2 perccével, illetve nem elég mozgalmas. Remélem azért átjön a durvulós feeling.


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése