2014. július 14., hétfő

Bronzéremmel végeztek a Farkasok!

Az őszi szezon végén még csak a 8. helyen álltak, 5 vereséggel. Idén tavasszal viszont dobogóra értek, és végig veretlenek maradtak, tízből tíz meccset behúztak. Mi történt?

Új edző, új játékosok, új szponzorok, és új HÖK. Szerényen jegyzem meg, a felsoroltak közül talán a legutóbbinak van a legkevesebb köze a hallatlan sikerhez, hisz az anyagi feltételek megteremtése semmit sem ér egy elhivatott gárda nélkül. A Farkasokban azonban megvolt az éhség a sikerre, ezért a tavaszi félévben profi szintre emelték a felkészülési folyamatot.

ELSŐ LÉPÉS: AZ EDZŐ
Első lépésként megnyertük maguknak Lengyel Béla „FTC futsal legendát” edzőnek, aki a Nemzeti Sport lapjain is csak dicsérte a srácokat, de arra még ő sem számított, hogy a Farkasok ilyen szintű tarolást visz végbe a tavaszi szemeszterben:

„Gratulálok a csapatnak a tavaszi meneteleshez, ezt meg álmomban sem gondoltam volna, hogy 10 mérkőzést zsinórba nyerünk. Büszke vagyok a csapatra es remélem fogunk még együtt dolgozni, mert ebben a csapatban meg vannak lehetőségek! Köszönöm Darázs Tamásnak es minden játékosomnak a hozzáállást! Hajra Farkasok!”

Lengyel Béla elmondása szerint az NB2-ben TOP6-ban is benne lennénk, hatalmas lehetőségek rejlenek a csapatban. Fél év alatt gyakorlatilag sikerült egy olyan együttest felépíteni, illetve szponzorokat szerezni, amire az NB2-es is csapatok irigykednek.


MÁSODIK LÉPÉS: A CSAPAT
A sikerhez sokat hozzátettek az újonnan leigazolt játékosok. Bagó Balázst rengetegen csábították, mivel a bajnokság gólkirályáról volt szó, de döntését utólag sem bánta meg, és a korábbi csapat legjobb játékosával - akit a BME elől sikerült megtartanunk -, Bata Árpáddal közösen a bajnokság legfélelmetesebb támadópárosát alakították. Tavasszal összesen 43 gólt szereztek és 17 gólpasszt adtak. 

Nagy kapásnak számított még Kayali Viktor, aki sajnos egy súlyos sérülés miatt csak két meccsen léphetett pályára, de az épp frissen igazoló Csukás Krisztián tökéletesen helyettesítette. A sikerből azonban régi játékosaink is derekas részt vállaltak, a rendszeresen elvégzett edzésmunka nagyon meglátszott a játékukon: azok a játékosok, akik ősszel még konkrétan elestek a labdában, mára a bajnokság legjobbjaivá váltak! 



HARMADIK LÉPÉS: A SZPONZOROK
A keret kialakult, de az anyagi háttér még nem volt biztosított, a HÖK egymagában nem képes az egész csapat finanszírozására, ezért Darázs Tamás közbenjárásának hála végül a Vári Group lett a csapat névadó szponzora, de mellette a Papírszolg Kft és a Gringos Amigos mexikói étterem is látott fantáziát a csapatban. Ezen felül a játékosok is hozzájárultak a saját felkészülésükhöz, mindenki magának finanszírozta a melegítő megvásárlását és tagdíj formájában hozzájárultak az edző tiszteletdíjához is. Darázs Tamás bevallottan a saját zsebéből is beletett a csapatba, de mint mondja, ezt a legkevésbé sem bánta meg, hiszen egy remek csapatot sikerült így összerakni. Most már inkább azzal van elfoglalva, hogy a következő szemeszterben még több támogatót gyűjtsön a csapatnak.

NEGYEDIK LÉPÉS: A FELKÉSZÜLÉS
A Farkasok minden csapatnál korábban kezdték el a felkészülést. Eleinte még csak heti két alkalommal, a főiskola tornatermében edzettek, ami komoly szakmai munka elvégzésére alkalmatlan, viszont arra jó volt, hogy a srácok és az edző megismerjék egymást. Február végén az Építők csarnokba költözhetett a csapat, ahol már taktikai elemeket is gyakorolhattak. 

Sor került két felkészülési mérkőzésre is, az Asterix Érd otthonában 11:6-os vereséget szenvedtünk, míg a Kormányőr SE otthonában 6:5 arányban diadalmaskodtunk. A csapat azonban nem csak a pályán, hanem azon kívül is rendkívül összetartó, nem kevés csapatépítő programot is beiktattak a felkészülésbe.



Az első mérkőzések után mindenki számára nyilvánvaló lett, hogy itt bizony egy nagyon komoly játékerőt képviselő együttesről van szó. A budapesti játékvezetők elnöke konkrétan az első meccs után kijelentette, hogy ez a csapat végiggázol a mezőnyön. Igaza lett. 

ÖTÖDIK KÉPÉS: A SZURKOLÓK
Ti, kedves BKF-esek! Nélkületek nem ment volna. Mostanra kialakult egy masszív szurkolói réteg, akik óriási lelkesedéssel bíztatják a csapatot meccsről-meccsre, de nem kérdés, hogy a bátorító szurkolásból sosem elég! Köszönjük nektek az eddigieket, és reméljük szeptembertől egyre többen látogattok majd ki a csapat meccseire, amikor is újult erővel vágunk neki a megmérettetéseknek!


+ Néhány érdekesség
- Bagó Balázs gólirály lett
- Mi lőttük a legtöbb gólt a bajnokságban (99 db)
- Nekünk lett a legjobb gólarányunk (+52)
- 10 meccses győzelmi sorozatot tudhatunk magunk mögött
- 5 játékos is helyet kapott a bajnokság álomcsapatában: Erdei Tamás, Pleva Ádám, Bagó Balázs, Bata Árpád, Nagy Péter

Ha kíváncsi vagy a fejleményekre, köved a Farkasokat Facebookon is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése