2014. február 24., hétfő

Oppa para

Három héttel ezelőtt azzal a kéréssel keresett meg minket a BKF Bisztró üzemeltetője, hogy reklámozzuk, támogassuk a súlyalapúról darabszámú árszabásra való áttérést. A kérést udvariasan visszautasítottuk, miután gyors fejszámolás után az jött ki, hogy az átállás akár 50%-os áremelést is jelenthet – ha nem többet. Egy darab rántott hús sehogy sem kerülhet 620 forintba! A HÖK és a főiskolai alkalmazottak együttesen háborodtak fel a drasztikus áremelésen, és minden valószínűség szerint ti is ki fogtok, amikor elkezdődik az oktatás a Nagy Lajos campuson. Néhány dolgozó azt is felvetette, hogy még rendelni is olcsóbb, mint lesétálni a büfébe.

Azóta két megbeszélésünk is volt a Bisztró üzemeltetőivel, akik természetesen védték az érdekeiket, elmondták, hogy az előző rendszer fenntarthatatlan volt, a korábbi üzemeltetőt nem véletlenül váltották le az év elején, ez azonban semmit sem változtat azon a tényen, hogy az ebédelés ezáltal hihetetlenül megdrágult, és hogy csak utólag keresték fel a Hallgatói Önkormányzatot, amikor érdemben már sehogy sem tudunk beleszólni a változtatásba. Pedig az átállásnak nemcsak a pénztárcánk veszi kárát, hanem az időnk is: a Nagy Lajoson megszűnik az önkiszolgálás, ami valószínűleg még hosszabbá teszi a sorban állást, és ez a büfé oldaláról is több munkaerőt – tehát több kiadást – fog igényelni. Másrészt pedig legtöbbünk biztosan jobban szerette az önkiszolgálást, mint a gimnáziumi menzás hangulatot.

Nem hallgathatjuk persze el, hogy a változásnak van pozitívuma, a választék oldalon. Biztosan sokan észrevettétek, hogy az előző félévben fokozatosan épült le a kínálat, és romlott a minőség, ez azonban most megint visszaáll arra a kellemes színvonalra, amit az utóbbi években megszokhattunk – csak kérdés, hogy kinek éri meg ezen az áron? Nekünk nem. A találkozók alkalmával több javaslattal is éltünk, amire az üzemeltetők is fogékonynak bizonyultak, ezek azonban nem változtatnak a lényegen, miszerint túl drága a konyha.

Szeretnénk biztosítani benneteket, hogy nem tekintjük lezártnak ezt az ügyet. Igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni, és a körülményekhez képest a legjobb feltételeket kiharcolni. Éppen ezért következő körben a Főiskola vezetősége elé fogunk állnia felvetéseinkkel. Észrevételeiteket, javaslataitokat addig is a BKF Bisztró Facebook oldalán, illetve az info@oppaa.hu e-mail címen tehetitek meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése